Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa koperkowa z pulpetami. Niezwykle aromatyczna i mocno sycąca. Z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. Taką zupę w dzieciństwie przygotowywała moja mama. To był jej sprawdzony przepis na szybki obiad jednogarnkowy dla całej rodziny.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 214
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2092
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 379
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 265
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 214
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2092
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 379
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 265
Składniki
Ziemniaki i marchewki myjemy i obieramy. Ziemniaki kroimy w kostkę a marchewki ścieramy na tarce.
Do garnka wlewamy bulion, do gorącego wywaru wrzucamy pokrojone warzywa. Zupę gotujemy.
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Składniki mieszamy. Z mięsnej masy formujemy pulpeciki, które następnie wrzucamy do gotującej się zupy.
Koperek płuczemy, drobno siekamy i dorzucamy do zupy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę koperkową z pulpetami gotujemy przez około 30 minut. Po tym czasie jest gotowa do nakładania na talerze. Smacznego!