Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zupę zaczerpnęliśmy z bloga Kardamonovy dla nas pyszne połączenie zupy z makaronem.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10839
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10839
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Składniki
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Marchew, pietruszkę i seler obieramy, ścieramy na tarce do warzyw. Pora kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 10 min pod przykryciem przez 10-15 min z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Śmietanę hartujemy z niewielką ilością zupy, dodajemy do całości. Do zupy wrzucamy posiekany koperek , dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz wrzucamy makaron, zalewamy gorącą zupą.