Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa koperkowa"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Składniki
Zgotuj 1,5 litra wody. Posól i dodaj obrana włoszczyznę. Ugotuj wywar wyjmij warzywa.
W misce wymieszaj mąkę, jajka i trochę wody, by powstało rzadkie lane ciasto. Wylej je cienka strużką na gotujący się bulion.
Gdy kluski wypłyną, zdejmij garnek z ognia. Dodaj masło posiekany koperek i śmietanę. Podgrzej razem i udekoruj.
1,70 zł porcja.Źródło: Takie jest życie