Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1243
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27492
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1243
Składniki
Ugotowane nasiona soi zmiel razem z uprażonymi migdałami. Wlej 2 łyżki sosu sojowego, dodaj mąkę, kminek, kolendrę i nasiona sezamu. Całość wymieszaj aż uzyskasz jednolitą masę.
Lekko zwilżonymi dłońmi zrób małe klopsy i usmaż. Chili, szalotki i marchewki drobno posiekaj i podsmaż. Mleko kokosowe i bulion zagotuj. Dodaj limonkę, kardamon i sól.
Dopraw do smaku cukrem, 2 łyżkami sosu sojowego i soku z cytryny. Zupę podawaj razem z klopsami.Źródło: Na żywo