Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaśna zupa z klopsikami. Polecam, specyficzny w pozytywnym sensie smak.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 59
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2093
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 59
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2093
Składniki
1) Potrzebujemy wywaru z warzyw z dużą ilością marchewki (mało selera, kawałek pietruszki, ok. 3 marchwi - to kluczowe dla smaku, tj. przewaga marchwi). 2) Przyprawy standardowo : liść, ziele, sól, pieprz. 3) Do gotującego się wywaru wrzucamy przygotowane wcześniej nieobtoczone klopsiki z mięsa mielonego. 4) Gotujemy klopsy w wywarze. Przygotowujemy w oddzielnym naczyniu i mieszamy : wodę, odrobinę mąki i śmietanę do zup. Kiedy klopsiki będę już wystarczająco ugotowane zaprawiamy. 5) Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę cukru i 2 octu (lub cytryny jeżeli octu nie lubimy ;) [całość dotyczy garnka średniej wielkości. Tj. do około 3 litrów, w przypadku większego proporcje trzeba zwiększyć odpowiednio. Smacznego :)