Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie może zupy kapuśniak ? Dziś ugotowałam kapuśniak na podudziach kurczaka z zasmażaną na oleju kapusta kiszona swojską powiem wam w sekrecie że wyszła przepyszna a co najważniejsze szybciej się ugotowała ponieważ podczas smażenia kapusta zmiękła
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 113
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 56
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 113
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 134
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 113
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 56
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 113
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 134
Składniki
Do garnka wlać 1 litr i 300 ml wody, dodać opłukane podudzia kurczaka, marchew i korzeń pietruszki obrany i pokrojony dowolnie. Całość zagotować następnie zmniejszyć gaz, zebrać powstałe w czasie gotowania szumowiny i na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa. W trakcie gotowania się na wolnym ogniu wywaru mięsnego wsypać suszoną włoszczyznę oraz dodać przyprawę uniwersalną. Jak już mięso na podudziach jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i również gotować na wolnym ogniu do ich miękkości. A w międzyczasie gotowania się wywaru z ziemniakami na patelnię wlać olej dwie łyżki dodać kapustę kiszoną i podsmażyć ją cały czas mieszając do zmiany jej koloru
Gdy ziemniaki w wywarze mięsnym są już wystarczająco miękkie wtedy dodać podsmażoną kapustę kiszoną, majeranek oraz łyżeczkę cukru i również przez chwilę pogotować tak około piętnastu minut na małym ogniu. Po wyznaczonym czasie gotowania się zupy dodać pieprz ziołowy lekko zagotować i zdjąć z ognia, jeżeli ktoś chce można jeszcze doprawić przyprawą uniwersalną
Ugotowany kwaskowaty kapuśniak z podsmażaną kapustą kiszoną podałam z kawałkami mięsa na których gotowałam zupę oraz obowiązkowo dużo pieprzu ziołowego posypanego bezpośrednio do talerza. Jak dla mnie najbardziej tak właśnie z pieprzem ziołowym smakuje mi kapuśniak lecz tylko z kapusty kiszonej, to była moja pierwsza zupa z zasmażaną kapustą kiszoną i na pewno nie ostatnia