Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa kapuściana z pulpecikami"
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 122
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 190
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 243
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 99
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 122
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 190
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 243
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 99
Składniki
Cebule obierz, poszatkuj drobno, zeszklij na łyżce rozgrzanego oleju. Dodaj odciśniętą i lekko posiekaną kapustę kiszoną oraz wytrawne białe wino. Zalej bulionem. Gotuj 20 minut.
Paprykę oczyść, usuń nasiona. Miąższ pokrój na nieduże kawałki, dodaj do zupy na 5 min przed końcem gotowania. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, dodaj po 2 łyżki bułki tartej i ajwaru. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Uformuj z mięsa malutkie pulpety. Przesmaż je na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Dodaj do zupy razem z pokrojonymi drobno kabanosami. Gotuj całość jeszcze 3 minuty. Na koniec dopraw zupę majerankiem, cukrem, solą i pieprzem. Udekoruj świeżą bazylią.Źródło: Świat kobiety