Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszna zupę z kulkami z mięsa mielonego, z dodatkiem pieczarek, pora ogórków kiszonych, zagęszczoną serkami topionymi , idealna na świąteczny obiad, jak również na Sylwestra czy Nowy Rok
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5557
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 83
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5557
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 83
Składniki
Pieczarki obierz, opłucz i pokrój w paski. Ogórki i pory pokrój w pół plasterki. Mięso mielone dopraw solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Z mięsa mielonego rób małe kulki.
Wodę zagotuj z kostkami drobiowymi. Dodaj pokrojone pieczarki, ogórki i pory.
Mąkę wymieszaj z majerankiem, kulki z mięsa mielonego obtaczaj w mące z majerankiem i wrzuć do gotującej zupy. Całość gotuj około 30 minut. Serki włóż do miski zalej gorącą zupą, mieszaj do rozpuszczenia, dodaj do garnka z zupą zagotuj. Zupę dopraw do smaku. Możesz ją przygotować dzień wcześniej.