Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa kalafiorowo-jabłkowa z brukselką"
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 89
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 246
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 89
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 246
Składniki
4 porcje • : 15 min • gotowanie: 45 min • 365 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. W dużej misce wymieszaj kalafior, ziemniaki i jabłka z oliwą. Przypraw do smaku, następnie przełóż do dużego naczynia do pieczenia. Piecz 25-30 minut.
W rondlu rozgrzej 10 g masła. Podsmaż na nim cebulę, seler i czosnek (4-5 minut). Dodaj jabłka, kalafior, ziemniaki, zalej bulionem. Zagotuj zupę, zmniejsz ogień i gotuj 10-15 minut. Zmiksuj na gładki krem, przypraw do smaku.
Przekrój brukselki na pół i zrumień je na reszcie masła. Posyp nimi zupę na talerzach, skrop masłem z patelni.Źródło: Olivia