Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i delikatna w smaku zupa.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 144
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22741
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 144
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22741
Składniki
Przygotowujemy wywar mięsno warzywny. Do zimnej wody (1,5 l) wkładamy żeberka, zagotowujemy, zbieramy szumowiny, dodajemy oczyszczoną i obraną włoszczyznę, solimy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 25 min. Mięso i włoszczyznę wyjmujemy, marchew kroimy na talarki. Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki. Razem ze śmietaną i odrobiną miksujemy. Dodajemy do zupy razem z ryżem. Gotujemy na wolnym ogniu 20-25 min. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną marchew. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, mieszamy z posiekanym szczypiorem.