Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa na letni obiad. Latem lepszy smak nadadzą świeże warzywa. W chłodniejsze dni możemy wspomóc się mrożonkami. Też dają radę. ;)
patelnia, garnek
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
Zagotować wodę. Jeżeli ma się wodę z poprzedniego dnia z gotowania warzyw, można jej użyć. Jeśli nie wystarczy ta z kranu. Proponuję ją wtedy przyprawić zielem angielskim, pieprzem oraz listkiem laurowym. Do wrzącej wody wrzucić kalafiora, groszek oraz fasolkę. Gotować.
W tym czasie. Umyć i pokroić paprykę. Sparzyć pomidory. Obrać je ze skórki i pokroić w kostkę.
Mięso mielone przerzucić do miski, wbić jajko oraz przyprawić solą i pieprzem. Dodać bułkę tartą. Chyba, że ma się czerstwa bułkę. Należy ją uprzednio namoczyć oraz odsączyć. Uformować małe klopsiki. Smażyć je na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z dwóch stron.
Po usmażeniu mięsa dodać je do garnka z warzywami. Dodać również paprykę oraz pomidory. Doprawić gałką muszkatołową. Doprowadzić do zagotowania. Gotować ok 10 minut. Smacznego! :)