Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa kalafiorowa z imbirem"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 35
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 19
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 149
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 35
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 19
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 149
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
Składniki
35 min; Porcja: 175 kcal; Cena porcji: 2,15 zł.
Warzywa w zależności od rodzaju: oczyść, obierz, opłucz. Kalafior podziel na różyczki. Marchewki potnij w plasterki. Cebulę i czosnek posiekaj. Imbir zetrzyj na drobnej tarce.
W garnku rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, czosnek oraz imbir. Oprósz je curry. Smaż przez chwilę, następnie dołóż pozostałe warzywa. Zalej je bulionem. Kiedy całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj, aż wszystkie będą miękkie.
Wyjmij kilka różyczek kalafiora, resztę zupy zmiksuj. Wymieszaj ją ze śmietaną. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Do zupy włóż odłożone różyczki kalafiora. Udekoruj dymkami pociętymi na kawałki i czerwonym pieprzem.Źródło: Naj