Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 111
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 357
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 111
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 357
Składniki
Rozpuszczam powoli masło i dodaję olej. Gdy się podgrzeją, wrzucam posiekany czosnek, wiórki kokosowe oraz curry. Chwilę podsmażam i wsypuję mąkę. Energicznie mieszam.
Wlewam cienką strużką bulion (zimny) i mieszając, zagotowuję. Obieram marchew i ziemniaki, marchew kroję na talarki, a ziemniaki w małą kostkę. Warzywa wrzucam do garnka z bulionem i gotuję 10 minut.
Po tym czasie dodaję groszek (poza sezonem idealny jest mrożony). Zieleninę opłukuję i bardzo drobno siekam. Dodaję do zupy, gotuję jeszcze kilka minut (aż warzywa będą odpowiednio miękkie).
Dodaję śmietanę rozrobioną w odrobinie wywaru, mieszam i mocno podgrzewam pod przykryciem. Zupę doprawiam do smaku imbirem, muszkatem, solą i cukrem.Źródło: Tina