Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa z zasmażką"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Składniki
Fasolkę oraz bób przebierz, oczyść.Strączki potnij na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa opłucz, włóż do garnka. Dodaj gałązki estragonu. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 10 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Dołóż do bobu i fasolki. Gotuj jeszcze 5–7 minut. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Oprósz mąką, zasmaż.
Zasmażkę dodaj do zupy i gotuj dalej 2–3 minuty. Pomidory oraz szynkę potnij w kosteczkę. Dodaj do zupy pod koniec gotowania.
Przypraw solą i pieprzem. Koperek posiekaj, posyp nim gotową zupę.Źródło: Tina