Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa jarzynowa z pieczarkami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 114
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 114
Składniki
Pieczarki oczyść, potnij na kawałki. Warzywa w zależności od rodzaju oczyść, obierz, opłucz. Kapustę poszatkuj. Por i cebulę posiekaj, a resztę jarzyn pokrój w kostkę.
W dużym garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i kawałeczki pora. Dodaj pieczarki. Smaż dalej minutę. Potem dołóż resztę pokrojonych warzyw oraz przyprawy. Zalej 6–7 szklankami wody.
Wkrusz kostki bulionowe. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 15 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki i lubczyk oraz przypraw zupę do smaku solą i pieprzem.Źródło: Naj