Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na pyszną zupę. Po sezonie, kiedy nie mamy dostępu do świeżych warzyw z pomącą przyjdą nam mrożonki. Do tej zupy wykorzystałam właśnie warzywa mrożone. Wybrałam mieszankę wiosenną.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 915
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 34
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 99
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 120
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 915
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 34
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 99
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 120
Składniki
Skrzydełka włożyć do garnka z zimną wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować na małym gazie około 40 minut. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować kolejne 5 minut. Następnie dodać zamrożone warzywa. Wsypać sól i pieprz. Ja sypię na oko. Później doprawiam jeszcze, tyle ile potrzeba. Zupę gotować jeszcze 15-20 minut. Po tym czasie dodać śmietankę, lubczyk, koperek i zieloną pietruszkę. Przyprawić solą i pieprzem według swojego smaku.