Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa z mięsem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Składniki
Brukselkę umyj, oczyść, osusz i oderwij brzydkie liście. Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Włoszczyznę z porem oczyść i potnij na kawałki.
Do garnka wlej bulion. Wrzuć wędzone mięso i gotuj do momentu, aż zacznie wrzeć. Następnie dołóż ziemniaki, marchewkę i seler. Całość gotuj około 15 minut.
Gdy warzywa będą dość miękkie, wyjmij mięso. Wtedy dorzuć do zupy brukselkę i pietruszkę.
Mięso pokrój na kawałki. Razem z porem włóż je do zupy i jeszcze chwilę gotuj. Dopraw do smaku solą oraz czarnym pieprzem. Wymieszaj i zdejmij z ognia.
Rozlej zupę do małych miseczek i posyp tartym chrzanem.Źródło: Kurier TV