Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa jarzynowa z koperkiem"
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 22
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 84
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7178
Polecam.
Odsłon: 1745
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 22
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 84
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7178
Polecam.
Odsłon: 1745
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Składniki
NA 6 PORCJI:
Zamiast tłustego schabowego wybierz lekkostrawną zupę.
Przygotuj wywar.
Ziemniaki obierz lub oskrob, umyj i pokrój w kostkę. Marchew obierz ze skóry i wypłucz w zimnej wodzie. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę oskrob i umyj. Pozostaw w całości.
Włóż wszystkie warzywa do gorącego wywaru. Gotuj ok. 20-25 minut, a następnie wyjmij pietruszkę.
Śmietanę wymieszaj w miseczce z kilkoma łyżkami gorącego wywaru. Mąkę roztrzep z zimną wodą. Wlej wszystko do garnka z zupą.
Dodaj siekany koper i łyżkę masła.Źródło: Kurier TV