Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnie zapasy borowików wykorzystane do zupy jarzynowej. Pyszna i sycąca zupka jarzynowa.
garnek, nóż, patelnia, łyżka,
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 154
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 154
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
Żeberka myjemy , wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut doprawiając solą. Gdy mięso jest miękkie wyjmujemy , obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Po pokrojeniu z powrotem wkładamy do zupy. Warzywa łącznie z ziemniakami obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej wkładamy rozmrożone borowiki podsmażamy chwilę , po czym dodajemy do grzybów pokrojoną marchewkę, seler oraz pietruszkę podsmażamy około 10 - 15 minut. na koniec dodajemy pokrojone ziemniaki . Podsmażamy jeszcze około 10 minut mieszając co jakiś czas. Po tym czasie zawartość patelni dodajemy do garnka z mięsem i gotujemy do miękkości, doprawiamy do smaku przyprawą w płynie, majerankiem solą i pieprzem. Opcjonalnie możemy zupę zagęścić delikatną zasmażką lecz nie koniecznie. Smacznego
Zupa gotowa do podania.