Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa po włosku"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7141
Polecam.
Odsłon: 1628
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7141
Polecam.
Odsłon: 1628
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Pory oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Łodygi selera potnij na kawałeczki, a obrane marchewki w cienkie plasterki.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Fasolkę szparagową oczyść, potnij na kawałki. Fasolę i groszek z puszki przełóż na sitko, opłucz, dobrze osącz. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk pokrój w kostkę.
Cebulę zeszklij na oliwie, przełóż do garnka razem z resztą warzyw (oprócz fasoli i groszku z puszki). Zalej 1,5 litra wody, dosyp bulion i zagotuj. Gotuj na małym ogniu ok. 20 min, a pod koniec dodaj pomidory, fasolę i groszek. Zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
na 6 porcji , : 35 min , Porcja: 320 kcal, Cena porcji: ok. 2 złŹródło: Naj