Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa jarska"
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 74
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 74
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Marchewkę, kalarepkę, seler i pietruszkę kroimy w kostkę, solimy i posypujemy cukrem.
Obraną cebulę i por kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy wszystkie jarzyny i podsmażamy na małym ogniu 6-8 minut, aż zmiękną i lekko się zrumienią.
Warzywa przekładamy do wysokiego garnka, zalewamy bulionem, dodajemy różyczki kalafiora i groszek zielony, solimy i gotujemy pod przykryciem około 20 minut.
Na koniec doprawiamy pieprzem i, jeśli trzeba, solą, rozlewamy na talerze. Posypujemy zieleniną porwaną na kawałki i podajemy.
<strong>Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł.</strong>Źródło: Rewia