Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa gulaszowa z wołowiny z zielonym groszkiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
ok. 85 minut • Porcja 440 kcal • Koszt porcji ok. 4,70 zł • Przepis dla 4 osób
Dla 4 osób 70-80 dag mięsa do wyboru: wołowego gulaszowego, łopatki, szynki wieprzowej, piersi kurczaka lub indyka przyprawy: sól, pieprz, sypka papryka słodka i ostra, koncentrat pomidorowy, musztarda, zioła dodatki: warzywa, makaron olej do smażenia
Przepis: Mięso umyj, osusz i pokrój w grubą kostkę. Jeśli wybierzesz pierś z kurczaka, możesz ją pokroić w tzw. płatki (najpierw rozkrój filet w poprzek, a potem w kwadraty). Na patelni rozgrzej olej i szybko obsmaż na nim pokrojone mięso. Mieszaj, żeby nie dopuścić do silnego zrumienienia. Przełóż mięso do garnka.
Wołowinę przygotuj wg przepisu. Posiekaną cebulę i czosnek zeszklij na gorącym oleju i dodaj do mięsa. Oprósz całość solą, pieprzem i kminkiem, zalej bulionem i gotuj na wolnym ogniu około 45 minut.
Następnie dodaj groszek i gotuj, aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec wsyp słodką paprykę (trochę zagęści wywar), dołóż też posiekane papryczki. Jeśli masz bardzo ostre odmiany, usuń z nich pestki. Gotuj jeszcze ok. 10 minut.Źródło: Kobieta i życie