Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa z muszelkami ugotowana na mięsie wieprzowym z makaronem muszelki.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 72
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 36
Polecam.
Odsłon: 364
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3633
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 72
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 36
Polecam.
Odsłon: 364
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3633
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w większą kostkę 3/3 cm. Mięso solimy i smażymy na rozgrzanym smalcu do lekkiego zarumienienia się. Cebulę obieramy i kroimy w ćwierć plastry, dodajemy do smażącego się mięsa, cebula musi być ładnie zeszklona. W między czasie zagotowujemy bulion z suszoną włoszczyzną, zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
Do gotującego się bulionu dodajemy podsmażone mięso z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku i gotujemy 40 minut, do miękkości mięsa. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, rozdrobniony czosnek, sos sojowy, makaron muszelki oraz papryki, ostrą i słodką. Dusimy jeszcze około 20 minut żeby zmiękł makaron i żeby zupa troszkę zgęstniała. Gotową zupę podajemy z pieczywem. Smacznego!!!