Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ta zupa jest trochę pracochłonna, ale pyszna, więc zachęcam do wypróbowania
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1100
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 256
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1100
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 256
Składniki
1. mięso umyc, pokroić w kostkę, odsmażyć na patelni, podlac wodą, posolic, dusić, gdy mięso zmieknie, dodać podduszoną cebulę i czosnek, dalej dusić na małym ogniu, 2. ziemniaki na kluski obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, gorące przecisnąć przez praskę, przestydzić, uformować kwadrat, oddzielić 1/4 ziemniaków, w puste mienjsce wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać oddzielone ziemniaki, wbić jajko, wyrobić ciasto, formować małe kluseczki, wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok 3-4 min, 3. do zupy dodać pokrojoną w kostkę paprykę i łyżkę koncentratu pomidorowego, zaprawić mąką wymieszaną z wodą, gotować jeszcze chwilę, zupę doprawić ziołami, pieprzem, podawać z kluseczkami, smacznego