Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa gulaszowa z karkówką"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz mąką. Rozgrzej smalec. Włóż mięso, smaż, aż się zrumieni. Cebulę i włoszczyznę obierz. Cebulę posiekaj, a warzywa z włoszczyzny potnij na kawałki.
Do podsmażonego mięsa dodaj cebulę oraz resztę przygotowanych jarzyn. Zalej je 4–5 szklankami wody. Przypraw na pikantnie czosnkiem przeciśniętym przez praskę, słodką i ostrą papryką oraz kminkiem. Poczekaj, aż całość zawrze. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 40 minut.
Papryki rozetnij, oczyść, pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz, potnij w kostkę i razem z papryką dodaj do zupy 15 minut przed końcem gotowania. Danie wymieszaj z koncentratem. Ponownie przypraw. Podawaj z kromką wiejskiego chleba.Źródło: Tina