Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa gulaszowa z dynią"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Mięso umyj, pokrój. Oprósz przyprawą do gulaszu, solą, pieprzem, imbirem. Porcjami obsmaż na oleju (w rondlu o grubym dnie).
Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę, czosnek, dodaj pokrojoną marchewkę, seler, paprykę. Zalej 1/2 litra gorącej wody. Włóż wszystkie przyprawy i duś ok. 30 minut.
Włóż dynię, wlej znów pół litra wody i gotuj, aż dynia będzie całkowicie miękka.
Jeśli zupa jest za gęsta, wlej trochę wody. Jeszcze raz przypraw do smaku. Przed podaniem posyp posiekaną natką. Zamiast świeżej dyni można użyć mrożonej.
Porcje 6
20 min
Cena 3,40 zł
Kalorie 345 kcalŹródło: Takie jest życie