Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy takie treściwe zupy. Są mega sycące i rozgrzewające, a ich aromat uzależnia ;)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 139
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 40
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 95
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 139
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 40
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 95
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone jarzyny, por w piórka, czosnek, zalewamy wrzątkiem, lekko solimy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy 1,5 godziny. Następnie wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, koncentrat pomidorowy, pokrojone na plasterki ogórki, pokrojone w paski boczniaki i paprykę, paprykę ostrą, słodką, kminek. Gotujemy 45 min. 20 min przed końcem gotowania, dodajemy osączoną z zalewy fasolę. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.