Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6528
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6528
Składniki
Mięso pokrój w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i czosnek potnij w plasterki, a seler, cebulę i paprykę w słupki. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej wodą i odstaw.
Mięso oprósz mąką i zrumień w garnku na oliwie. Dołóż warzywa (oprócz ziemniaków i czosnku). Smaż chwilę, dopraw słodką papryką i zalej 1 i 1/2 l wody.
Dołóż ziarna pieprzu, listki laurowe i czosnek. Gotuj pod przykryciem ok. 40 min.
Ziemniaki odlej i wrzuć do garnka. Gotuj, aż zmiękną. Posól do smaku. Zapraw śmietaną zmieszaną z koncentratem pomidorowym i kilkoma łyżkami zupy. Zagotuj i od razu podawaj.
na 6 porcji, : 60 min , Porcja: 200 kcal , Cena porcji: ok. 3 złŹródło: Naj