Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna zupa na obiad.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 162
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 162
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Składniki
Wykonanie: Grzyby wcześniej namoczyć, najlepiej przez noc, po czym ugotować do miękkości z dodatkiem pokrojonej cebuli. Śliwki również namoczyć aby spęczniały. Ugotowane grzyby wyjąć z wywaru i pokroić. Następnie do wywaru z grzybów wrzucić namoczone śliwki i ugotować do miękkości. Włoszczyznę oczyścić, pokroić, wrzucić do garnka zalać 5 szklankami wody , doprawić solą i pieprzem do smaku i ugotować wywar. Po czym przecedzić i wlać do wywaru grzybowego ze śliwkami. Zagotować, dodać pokrojone grzyby, doprawić do smaku i podawać.