Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni, więc czas na ich wykorzystanie.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 29
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 47
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 30
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 29
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 27
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 47
Składniki
Wykonanie zupy: Warzywa obrać, pokroić, zalać wrzątkiem, dodać przyprawy, grzyby( wcześniej namoczone)- ugotować. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem i połączyć z zupą- następnie zagotować. Wykonanie masy grzybowej: Wyjąć połowę grzybów z wywaru, zmielić razem z przysmażoną cebulą na maśle, przyprawić do smaku, dodać bułkę tartą, śmietanę i żółtko. Otrzymaną masą grzybową smarować plastry bułki, wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i zapiec na blaszce wysmarowanej masłem do zrumienienia. Gotowe grzanki podawać osobno do zupy.