Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa groszkowa z cukinią"
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 922
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 100
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 120
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 922
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 100
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 120
Składniki
Cukinię oczyść, ziem niaki obierz. Warzywa umyj, pokrój w kostkę. Groszek przebierz. Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj ziemniaki i cukinię. Krótko podsmaż. Wsyp groszek. Zalej bulionem. Gotuj ok. 15 minut.
W tym czasie szynkę potnij w cienkie paseczki. Płatki migdałowe lekko zrumień na suchej patelni, zdejmij, odłóż do wystudzenia. Wyjmij trochę groszku do dekoracji, resztę warzyw wraz z wywarem zmiksuj.
Zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozlej do miseczek. Na wierzchu każdej porcji zrób małe kleksy z maślanki. Posyp szynką, płatkami i listkami mięty. Udekoruj paseczkami skórki cytrynowej.Źródło: Tina