Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie zmotywuje do działania bardziej niż warunki atmosferyczne, którym jesteśmy poddawani przez "matkę naturę"! Wokół nas solidna zima, wiec potrzebujemy zdecydowanie bardziej rozgrzewającego, sycących posiłków. Proponuję zatem kolejny wariant "czerwonej", czyli rozgrzewającej zupy, na bazie wołowiny, może to być łopatka, kapusty (tym razem włoskiej) i kilku innych składników... Po szczegóły przyrządzenia zupy gołąbkowej, bo to o niej mowa właśnie, zapraszam już do szczegółowego opisu. Powiem teraz tylko tyle: sprawdziła się jako „rozgrzewacz”, podczas mroźnych dni!
Przepis dnia
Szybka i smaczna
Odsłon: 1678
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2366
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Szybka i smaczna
Odsłon: 1678
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2366
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 156
Składniki
Mięso mielimy na drobnych oczkach (wszystkie czynności ręcznie wykonywaliśmy). Cebulę siekamy. Razem z mięsem i ryżem podsmażamy na oleju. Do mięsa wlewamy wrzątek, zagotowujemy. Wrzucamy posiekaną kapustę oraz koperek. Po kilku minutach dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy do miękkości , do smaku doprawiając solą i pieprzem.