Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa fasolowa z dodatkiem mielonej karkówki"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej 3–4 łyżki oleju, zeszklij na nim czosnek i cebule. Dołóż mielone mięso, smaż razem kilka minut na dużym płomieniu. Obydwa rodzaje fasoli osącz, białą – zmiksuj.
Podsmażone mięso zalej bulionem. Dodaj pomidory z puszki oraz koncentrat. Przypraw do smaku sokiem z cytryny, słodką i ostrą papryką oraz solą, pieprzem, szczyptą cukru i oregano. Poczekaj, aż całość ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze 20 minut.
Po tym czasie do zupy dołóż mus fasolowy oraz całe ziarenka czerwonej fasoli. Zupę gotuj jeszcze około 10 minut. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki, posiekaj je i posyp gotową zupę. Ew. ponownie przypraw ją do smaku. Jeśli zupa fasolowa będzie zbyt gęsta, dolej trochę wrzącej wody.
Jedna porcja zawiera: 370 kcalŹródło: Tina