Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa fasolowa z boczkiem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6530
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6530
Składniki
Boczek pokrój w kosteczkę. Seler naciowy oczyść, warzywa korzeniowe obierz. Jarzyny opłucz. Łodygi selera potnij w plasterki, cebulę posiekaj, a ziemniaki i marchewki pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć boczek oraz cebulę, podsmaż. Dołóż przygotowane warzywa (oprócz ziemniaków). Całość zalej bulionem. Gotuj około 15 minut.
Fasolę opłucz pod bieżącą wodą, osącz na sitku. Pomidory sparz, obierz, oczyść i pokrój na kawałki. Do zupy dodaj ziemniaki. Gotuj 10 minut. Pod koniec dołóż fasolę, zrumieniony boczek z cebulą i pomidory.
Zupę przypraw solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Gotową zupę posyp pestkami dyni oraz natką.Źródło: Tina