Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa fasolowa z mięsem, pieczarkami i papryką.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
Składniki
1 - Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, i gotujemy do miękkości. 2 - pieczarki, paprykę, cebulę, kiełbasę, boczek i czosnek kroimy w kostkę 3 - kostki boczku i kiełbasy smażymy na patelni bez tłuszczu, później dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. 4 - Gdy fasola robi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę oraz zgnieciony pieprz i ziele angielskie. 5 - Dodajemy usmażony boczek i kiełbasę z cebulką i kopiastą łyżkę domowej pasty rosołowej. 6 - Gotujemy do chwili aż fasola będzie miękka i dodajemy garść majeranku, puszkę pomidorów krojonych i koncentrat pomidorowy. 7 - Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak i doprawić w razie potrzeby. Smacznego !!!