Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowo-pomidorowa zupa, słodkawa od dyni, kwaśna od pomidorów, pikantna od tajskich przypraw.....
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 61
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1012
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 146
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 61
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1012
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 146
Składniki
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulęi przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć do zeszklenia.
Do garnka włożyć pastę curry, trawę cytrynową i liście limonki kafir, zalać bulionem, dodać kawałki pieczonej dyni i pomidory. Gotować na średnim ogniu przez około 15-20 minut.
Ugotowaną zupę zblendować (usuwając wcześniej liście limonki i trawę cytrynową), dodać mleko kokosowe. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z limonki. Podawać z kolendrą.