Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka zupa sezonowa o orientalnym smaku
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 16
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 23
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85403
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 144
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 181
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 16
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 23
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85403
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 144
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 181
Składniki
Marchew obrać, pokroić talarki, gotować w małej ilości wody przez 10 -15 minut. Dodać pokrojoną papryczkę, bez gniaz nasiennych
Dynię obrać, pokroić i dodać do marchwi, gotować kolejne 15 minut.
Gdy warzywa będą już miękkie, zupę zdjąć z ognia, dodać imbir, pastę curry i zmiksować blenderem. Gotować przez kolejne 5 minut. Następnie dodać mleko kokosowe.
Zioła opłukać, pokroić niezbyt drobno i dodać do zupy zdjętej z ognia. Zostawić zupę na 5 minut,aż przejdzie aromatem ziół.
Na talerzu posypać zupę pestkami dyni i słonecznika.
Smacznego!