Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 21
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 873
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 934
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 174
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 21
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 873
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 934
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 174
Składniki
Dynię pokroić na kawałki, usunąć wlókna i pestki. Imbir i cebulę obrać, pokroić na duże kawałki.
Oliwę podgrzać w garnku. Poddusić w nim przez chwilę dynię, cebulę i imbir. Posypać curry. Wlać wywar. Dodać konfiturę i całość gotować na małym ogniu ok. 20 minut.
Wlać 60ml śmietany i sok pomarańczowy. Całość dokładnie zmiksować. Przyprawić solą i pieprzem.
Zupę podawać udekorowaną resztą śmietany i olejem z pestek dyni. Smacznego :)