Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa dyniowa błyskawiczna"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10883
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 269
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10883
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 269
Składniki
<strong>Przepis przysłała Dorota Wdowińska-Rozbicka z Kobyłki pod Warszawą</strong>
czas przygotowania 20 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1 zł
Jajka ugotuj na twardo, obierz. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, powinien być twardawy (al dente). Odcedź i przelej zimną wodą, żeby się nie posklejał.
Zagotuj bulion, dodaj do niego purée z dyni, zamieszaj. Gotuj na małym ogniu kilka minut i włóż do niego masło. Dopraw zupę solą, pieprzem, imbirem i kolendrą.
Posiekaj drobno szczypiorek. Jajka przekrój na pół. Na talerze wylej zupę, z boku ułóż makaron, a obok niego jajka. Posyp szczypiorkiem.Źródło: Chwila dla Ciebie