Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa, która zaspokoi największy głód i rozgrzeje w chłodne dni. Z warzywami, grzybami i mięsem mielonym oraz kaszą.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 433
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 22
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1052
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 719
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 433
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 22
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1052
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 719
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Składniki
W garnku rozgrzewamy masło. Marchew, pietruszkę,por oczyszczamy, kroimy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Podsmażamy mieszając przez 2-3 min. Zalewamy ciepłym bulionem i gotujemy na małym ogniu. Na patelnię wrzucamy drobno pokrojony boczek. Gdy wytopi się tłuszcz wrzucamy drobno pokrojoną cebulę a po chwili dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Podsmażamy 5-7 min. doprawiamy solą i pieprzem. W razie potrzeby /gdyby tłuszczu było zbyt mało/możemy dodać masło.Pieczarki dodajemy do zupy i nadal powoli gotujemy. Na patelnię /na której smażyliśmy grzyby/ wrzucamy mięso mielone, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy na pikantnie solą, pieprzem, mieloną słodką papryką i chili. Smażymy do czasu aż mięso lekko się przyrumieni. Dodajemy do zupy. Do zupy dodajemy zmiksowane pomidory /mogą być z puszki, może być passata pomidorowa lub domowy przecier/ i wsypujemy kaszę. Gotujemy na małym ogniu /często mieszając/ok. 20 min -do czasu aż kasza będzie miękka. *Jeśli wolimy rzadsze zupy możemy dodać więcej bulionu. *Zamiast pieczarek możemy użyć grzybów suszonych lub boczniaków.