Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni. Przepis pochodzi z książeczki " Co jeść przy nadciśnieniu".
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Składniki
Cebulę obrać, drobno posiekać. Ziemniak obrać i pokroić w niewielką kostkę. Bulion doprowadzić do wrzenia i dodać do niego ziemniaka, całość gotować około 15minut. W tym czasie pokrojony drobno boczek stopić na wolnym ogniu, następnie dodać cebulkę, chwilę smażyć. Całość dodać do bulionu. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu około 10minut. W tym czasie pokrojony w kostkę chleb zrumienić na chrupka na suchej patelni. Na dno miseczka nałożyć porcję tartego żółtego sera i wlać wrzącą zupę – ser rozpłynie się pod wpływem gorącej zupy. Przed podaniem do zupy dodać chrupiące grzanki.