Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający, zimowy smak prosto z gorącego Balatonu ;)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Składniki
Łopatkę pokroić w drobną kostkę, kiełbasę w póltalarki, cebulę w piórka. Rozgrzać oliwę, podsmażyć łopatkę, wyparować, dodać cebulę oraz kiełbasę do zrumienienia. Odstawić w głębokim garnku.
Przygotować seler naciowy, papryki, pokroić w grubą kostkę. Podsmażyć na półmiękko...Połączyć z mięsem.
Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę lub w talarki, zalać osolonym wrzątkiem, gotować ok 8 min,odcedzić. Odłożyć na później. Czosnek przepuścić przez praskę, dodać do garnka.
Do mięsa wlać wrzącą wodę, doprawić ziołami, liśmi laurowymi, solą, papryką ostrą mieloną oraz koncetratem pomidorowym.
Połączone produkty dusić po przykryciem ok 1 h, pod koniec duszenia dodać ugotowane ziemniaki, połączyć ze śmietaną do zup, szybko mieszkając. Udekorować natką pietruszki.
Podawać np. z pieczywem. Smacznego ;)