Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych zup jakie jadłem. Moja skala ostrości 6/10.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 596
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 67
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1564
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 596
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 67
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1564
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę, zalać przygotowaną marynatą, odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek posiekać, podsmażyć na łyżce oleju. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i marchewkę. Przełożyć do gotującego się bulionu. Kurczaka podsmażyć na tej samej patelni co smażyliśmy warzywa. Przełożyć do garnka z warzywami. Przyprawić, gotować do miękkości mięsa i warzyw. Jeżeli trzeba dosolić. Pod koniec gotowania wlać mleko kokosowe, gotować około 10 minut.
Między czasie ugotować ryż według instrukcji na opakowaniu, dodając 1 łyżeczkę kurkumy. Po ugotowaniu dodać do zupy.