Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powróciłem z "nową" zupą chlebową. Tym razem w wersji ogórkowej. Jak już kiedyś wspominałem, "zbieram" to, co "normalnie" ktoś wylewa lub wyrzuca. Sok z kiszonych ogórków jest naturalny probiotykiem, więc opcjonalnie można wypić, przyda nam się na zdrowie. Zupa jest mega sycąca, aromatyczna i delikatna w smaku. Oczywiście, zamiast wody, możecie użyć niedzielnego rosołu. Wtedy smak będzie bardziej intensywny. Nie zapomnijcie też, że wędzony boczek puszcza sól, więc za bardzo nie doprawiajcie. Najlepiej doprawcie na talerzu.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Chleb kroimy w kostkę, zalewamy wodą (1,5 litra), dodajemy posiekany czosnek, zagotowujemy i miksujemy. Pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew, gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przekładamy do zupy. Boczek kroimy w kostkę, wytapiamy na suchej patelni. Razem z sokiem dodajemy do zupy, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.