Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa cebulowa z dodatkiem wina. Smakuje świetnie ze świeżym pieczywem.
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 77
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 105
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 354
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 77
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 105
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 354
Składniki
Cebulę kroimy w piórka. Smażymy na maśle, na małym ogniu przez 20 minut. Cebula powinna być miękka, szklista, ale nie przypalona. Dodajemy bulion i wino, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 25 minut na małym ogniu. Zupę podajemy z świeżym pieczywem, tostami lub grzankami. Ja podałam z drożdżowym chlebkiem z serem z tego przepisu: https://smaker.pl/moje-przepisy-przekaski/przepis-warkocz-drozdzowy-z-serem-grana-padano,1907908,sprytnachochla.html