Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa cebulowa po francusku"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Składniki
Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Masło stop na patelni, zrumień cebule.
W rondlu zagotuj 1 i 3/4 szklanki wody. Włóż cebule, gotuj 10 minut. Pod koniec gotowania dodaj przyprawę do zup, wymieszaj.
Zdejmij z ognia, wlej białe wino, przypraw do smaku solą i pieprzem. Cukier stop na patelni na małym ogniu.
Karmel dodaj do zupy, dobrze wymieszaj. Ew. jeszcze przypraw. Podawaj z grzankami.
<strong>Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie