Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta w wykonaniu i wspaniała w smaku :)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce i dusić z dodatkiem 1 łyżki masła. Rozpuścić kostkę rosołową w ok. 2 l wody.
Gdy cebula będzie miękka dodać ją do wywaru, następnie ucieramy mąkę pszenną (2łyżki) z masłem (1 łyżka, ewent. 2) aby delikatnie zagęścić zupę. Kiedy będzie już utarte dodajemy do wywaru. Następnie hartujemy (do osobnego naczynia wlewamy pół szklanki śmietany i ok. 3-4 chochli zupy) łączymy razem z zupą. Po zahartowaniu nie gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.