Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis babci na obłędną w smaku zupę z buraków. Lekka, sycąca z mnóstwem warzyw w środku. Każdy, kto spróbuje, z pewnością poprosi o dokładkę. Koniecznie przetestujcie ten przepis!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
W garnku roztapiamy masło, na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy przez kilka minut, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy cebula nabierze pięknego, złotego koloru zalewamy ją bulionem.
Warzywa tj. buraczki, ziemniaki, pietruszka i seler obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Następnie wrzucamy wszystko do garnka i gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy ocet, cukier i przyprawy.
Zupę podajemy z dodatkiem posiekanej natki pietruszki i koperku.