Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa brukselkowa"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 522
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 522
Składniki
Brukselki oczyść, opłucz, osusz. Cebulę obierz, 1/2 cebuli posiekaj, resztę pokrój w grubą kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dołóż brukselki i krótko razem podsmaż. Przełóż do garnka.
Ziemniaki obierz, potnij. Wrzuć do garnka z brukselkami. Wlej bulion. Gotuj ok. 20 minut. Tosty posmaruj czosnkiem. Posyp ziołami, zrumień na maśle. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zrumień kostki cebuli.
Zupę zmiksuj. Połącz ze śmietaną. Podgrzej. Przypraw solą i pieprzem. Posyp grzankami, cebulką i posiekanym tymiankiem.Źródło: Tina