Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa azjatycka z groszkiem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, potnij w cieniutkie słupki albo grubo zetrzyj. Dymki oczyść, posiekaj.
Papryczki chili oraz czerwoną paprykę oczyść z pestek. Chili pokrój w kosteczkę, a strąk czerwonej papryki – w paski. Strączki groszku cukrowego oczyść, opłucz.
Serek tofu pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj tofu. Kosteczki sera smaż, mieszając 2–3 minut. Zdejmij. Oprósz solą i pieprzem. Pokrojone warzywa zalej bulionem. Gotuj 10 minut.
Przypraw do smaku sosem sojowym, pieprzem i ew. odrobiną soli. Makaron ryżowy przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź, przelej na sitku zimną wodą, osącz.
Do gotującej się zupy włóż kosteczki tofu oraz makaron ryżowy. Mocno razem podgrzej. Gotową zupę rozlej do miseczek. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami natki.Źródło: Naj